donderdag 14 oktober 2010

Flow

Vanochtend mocht ik weer schaatsen met de krasse knarren. De groep was met 10 personen iets groter dan vorige week. Volgende week is het Herfstvakantie en dan is er iedere dag schaatsles voor kinderen in de Leidse IJshal. Wie zin heeft, kan zich nog aanmelden als trainer voor de jeugd. Het is leuk en zeer dankbaar werk!

De ervaring leert, dat het na de Herfstvakantie altijd een stuk drukker is. Op één of andere manier begint voor veel schaatsers dan het schaatsseizoen pas echt. En dat is jammer. Voor hen dan, want je mist toch bijna een maand lang de mogelijkheid om je techniek verder te polijsten.
Wat dat aangaat zit ik op dit moment in een "flow".

Technisch gezien lukt bijna alles beter dan ooit. Wel moet ik nog wel voortdurend letten op het linkerbeen in de bocht. Vaak gaat het goed, maar het is nog lang niet geautomatiseerd. Aan het eind van de 2 uur durende training trad toch af en toe een verslapping op. Gelukkig reed Arthur van Winsen regelmatig vlak achter me en hij wees me er dan op, zodat ik weer beter geconcentreerd de bocht in ging.
Wat dat aangaat is het jammer, dat ik door de Herfstvakantie even een week niet op het ijs kan genieten van deze flow.

Geen opmerkingen: