woensdag 13 oktober 2010

"Rij jij nou zo hard, of ben ik langzamer geworden?"

Ieder jaar is het voor schaatsers weer de vraag, hoe ze de zomer zijn doorgekomen. De een is sneller dan vorig jaar, de ander langzamer. De meest zuivere manier om dit te meten is met wedstrijden, maar de meeste recreanten doen hier niet aan mee. Je kunt het dus uit de losse pols vergelijken door te kijken, met welke "treintjes" je vorig jaar mee kon komen en met welke dit schaatsseizoen.
Gisterenavond ging het met mij in ieder geval erg lekker. Technisch loopt het tot nu toe beter dan ooit en een betere techniek vertaalt zich in het algemeen in een hogere snelheid. Zodoende kon ik nu meekomen met schaatsers, die ik vorig seizoen moest laten lopen. Zonder al te veel moeite zelfs. De conditie is in orde, de techniek ook. Nu wacht het monnikenwerk: deze betere techniek gaan automatiseren.
Aan het eind van de trainingsavond vroeg een andere schaatser aan me: "Rij jij nou zo hard, of ben ik langzamer geworden?"
Ik kon hem geruststellen. Ik was ten opzichte van flink wat schaatsers sneller geworden. Het lijkt me stug, dat iedereen langzamer is gaan schaatsen, dus vooralsnog ziet het er dit seizoen goed voor me uit.

Geen opmerkingen: