vrijdag 8 oktober 2010

Vrijdagmiddag

Het schaatsseizoen is weer begonnen, en dat betekent, dat ik tot begin maart op vrijdag weer onder de pannen ben. Vandaag was er de eerste schaatsles voor kinderen van de IJVL, volgende week komt daar de buitenschoolse sport van de gemeenten Leiden en Voorschoten bij. Kortom: we kunnen er weer tegenaan.
Het is leuk om te doen. Kinderen zijn over het algemeen leergierig en het is een genoegen om te zien, hoe de meeste kinderen in de loop van een seizoen vooruitgaan.
De meeste jaren verandert er niet zo veel. Met Sjaak Hartman en Bert de Boer vormen we al jarenlang een vast trio. De afgelopen seizoenen maakte Andrea Landman het kwartet compleet. Dit seizoen worden de honneurs waargenomen door Monica van Rijn, die in de Leidse IJshal zou debuteren als schaatstrainer. Met Monica heb ik dit schaatsseizoen de beginnende kinderen.

Onze groep bestaat nu uit 8 kinderen, maar de ervaring van een jaar of 20 lesgeven heeft me geleerd, dat dit aantal in december wel eens verdubbeld kan zijn. Een eerste les is altijd wennen. Je weet niet, wat kinderen al kunnen, en of ze ├╝berhaupt wel durven. Ieder jaar zit er wel een kind bij, dat niet los durft te schaatsen. En dan geeft het veel voldoening, als ze aan het eind van de les gewoon meerijden.
Nee, wat dat aangaat is het schaatsles geven een uitstekend begin van het weekend.

Geen opmerkingen: