zaterdag 15 januari 2011

IJsvogel

Om 2 uur had ik met Hans Boers afgesproken bij Den Deyl. We liepen een stukje langs de A44 om daarna de Landgoederenroute voor een stukje te volgen. Bij de plek, waar vroeger de Menken-melkfabriek stond (inderdaad, van de stichters van de Menkenbaan, tegenwoordig de Leidse IJshal), namen we eens een andere route. We slingerden over bospaden en bij een bruggetje over een vrij brede sloot zagen we een blauwe vogel over het water scheren: een ijsvogel!

Voor het eerst van mijn leven zag ik deze vogel in het wild.
We liepen verder naar de Horstlaan om via de Horsten weer terug te lopen naar Den Deyl, waar we na 13 km weer bij het startpunt uit zouden komen. In de Horsten kwam ik mijn directrice, Margreet Buwalda, tegen, die samen met haar man Rein en 2 vrienden, aan het wandelen was. Na alle regendagen was het ook heerlijk weer om in de bossen te vertoeven.
Na alle zeer warme en natte weerkaarten beginnen er toch weer wat andere weerkaarten in de weermodellen te verschijnen, dus wie weet kan ik over een paar weken kijken naar wat andere ijsvogels....

1 opmerking:

Unknown zei

Beste heer Breed,

Uw duikende ijsvogel spreekt tot mijn verbeelding. Ik heb hem al eens gebruikt bij een lezing over vier niveaus van geloven, ter illustratie van het feit dat je altijd weer een laag dieper kunt 'duiken'. Nu ben ik bezig met het maken van een website die in diezelfde richting gaat. Ik zou heel graag uw foto voor die website willen gebruiken. Tot mijn vreugde ontdekte ik dat ik u langs deze weg kan bereiken. Bent u bereid mij voor het gebruik van de foto toestemming te verlenen? Ik wil er ook zeker wel voor betalen.
In afwachting van uw reactie en met een hartelijke groet,

Toos Wolters - predikant PKN en praktiserend psychosyntheticus.