zondag 9 januari 2011

Die Schöpfung


Zaterdagmiddag was de eerste repetitie van "Die Schöpfung". Ada en ik doen dit jaar wederom mee met het oefenen en uitvoeren van dit koorwerk van Joseph Haydn.

Na de "Carmina Burana", "Carmen" en "Das Paradies und die Peri" is het het vierde koorwerk op rij van de Stichting Leidse Koorprojecten, waar we samen aan mee doen.

"Die Schöpfung" is een van Haydn’s meesterwerken voor koor, orkest en enkele solisten. Het is een prachtig oratorium dat handelt over de zeven dagen van de schepping van de wereld, verteld door de drie aartsengelen Raphaël, Uriël en Gabriël.
Onder leiding van Wim de Ru gaan we de komende 5 maanden regelmatig oefenen om onze koorpartijen zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.

Tijdens de eerste repetitie was ik blij verrast, dat IJVL-voorzitter Sjaak Stuijt ook mee bleek te doen. Samen zongen we nog wat onwennig de baspartij in het vierstemmige gedeelte voor de pauze.
In de pauze fietsten Ada en ik naar huis. We gingen Siebe uitzwaaien, die met Peter van Dijk naar Oviedo vertrok, waar ze inmiddels veilig zijn aangekomen. Misschien dat we hem met de Paasvakantie weer zien, maar het kan ook best later worden. Mañana, mañana....

Geen opmerkingen: