zondag 9 januari 2011

Smeltende sneeuwhopen in de sloten

Gisteren noteerde De Bilt met 12 graden een datumrecord voor 8 januari. Vandaag was het een stuk frisser, maar door het heldere winterzonnetje zeer aangenaam weer voor een duurloop. Om half 3 liepen Hans Boers en ik vanaf station Voorschoten naar de Horstlaan om in "De Horsten" net als veel wandelaars te genieten van dit prachtige landgoed.
In een marathontempo liepen we langs sloten, met daarin smeltende sneeuwhopen. De harde wind van 2 weken geleden heeft veel sneeuw het ijs in de lage boerensloten opgeblazen, vaak tot de sloten tot de nok toe gevuld waren met sneeuw. Na ruim een week dooi is alle sneeuw weg, behalve in deze sloten.
Dit was het enige, wat ons er aan herinnerde, dat we nog maar in de eerste decade van januari zijn, want het voelde meer lente-achtig aan dan winters. Het was volop genieten tijdens de eerste duurloop van 2011.
Ondertussen was er in Collalbo een zeer spannende ontknoping van het Europees kampioenschap schaatsen. De 10 km was een heuse thriller.
Vanaf zijn eerste EK in Heerenveen heb ik al een zwak voor Ivan Skobrev.

Jammer voor Jan Blokhuijsen, maar Skobrev is, mede dankzij zijn fenomenale slotrondes, een waardig opvolger voor Sven Kramer. En laten we eerlijk zijn: dit is toch topsport op zijn allermooist. Spanning tot de laatste seconde!

Geen opmerkingen: