zondag 30 januari 2011

Jelle Sybesma

Het was 30 jaar geleden, dat ik Jelle Sybesma voor het laatst gezien had. Met hem en Harry van Oers, Jochien Bakker en Els Driever ben ik in de zomer van 1980 in de Loire-vallei gaan fietsen. In die kletsnatte zomer met een verregende Tour, die gewonnen werd door Swift-lid Joop Zoetemelk, hadden wij 2 weken prachtig zonnig weer.
Door een toeval kwam ik Jelle weer op het spoor. Destijds was hij student fysiotherapie. Een paar jaar geleden had de regering besloten om op fysiotherapie te gaan bezuinigen. In Trouw las ik een ingezonden brief van fysiotherapeut Jelle Sybesma uit Kampen.
"Bingo", dacht ik, maar het bleek een naamgenoot te zijn, die hetzelfde beroep uitoefende. Maar hij had wel het adres van de gelijknamige fysiotherapeut uit Mantgum.
Zo kwamen we weer in contact met elkaar. Dit resulteerde in een afspraak in Grou, waar de krasse knarren in het Stayokay de nacht door zouden brengen.

Voor we in "Het Theehuis" van een heerlijk buffet konden gaan genieten, wandelden we naar hotel, café en restaurant "Oostergoo", waar we anderhalf uur lang bij konden praten, o.a. over het zeilweekeinde, dat we als voorbereiding op de fietsvakantie in de tuin van Frankrijk, gehouden hadden op en rond het Sneker meer.

Natuurlijk was het veel te kort, maar het was erg gezellig om "even bij te praten" met Jelle Sybesma.

Geen opmerkingen: