donderdag 6 januari 2011

Driekoningen

Eén van de bekendste gezegdes uit de volksweerkunde is "Driekoningen maakt of breekt de brug". Voor 2011 is het heel duidelijk. Driekoningen breekt de brug. Zelfs zozeer, dat we voor het eerst sinds november een temperatuur van hoger dan 10 graden Celsius konden noteren in Nederland.

Was er de afgelopen week sprake van kwakkelweer, dit is toch echt dikke dooi. De komende week ziet het er niet naar uit, dat de weergoden uit een ander vaatje gaan tappen. Pas over een week of 2 is er perspectief op een weersomslag.
Met de krasse knarren begaven we ons derhalve weer op het immer gladde ijs in de Leidse IJshal, waar we tussen het elkaar een gelukkig Nieuwjaar toewensen ook nog aan schaatsen toekwamen. De techniek begint weer ergens op te lijken. De rug hield zich een stuk beter dan dinsdag. Zodoende kon ik veel meer druk op mijn schaatsen houden. Het rechte eind loopt weer als vanouds, alleen het nastrekken van het linkerbeen in de bocht behoeft de komende weken flink wat aandacht. Maar goed, je moet wat te wensen overhouden....
Na afloop van de training dronken we nog koffie en warme chocolademelk in de kantine. Cor Vergeer kwam langs om reclame te maken voor de lustrumeditie van de Joop Zoetemelk Classic op zaterdag 19 maart. Daar werk ik volgaarne aan mee!

Geen opmerkingen: