woensdag 9 maart 2011

Batterij

Afgelopen zondag gaf mijn kilometerteller er de brui aan. De batterij was, na bijna 6 jaar, nu toch leeg. Er stond bijna 54.000 km op de teller. Op maandag na het werk even langs de fietsenmaker voor een nieuwe batterij.

En ziedaar, de kilometerteller deed het weer als vanouds.
Ging het bij mensen ook maar zo eenvoudig. Het traplopen was maandag en dinsdag geen feest. De combinatie van IJsstrijd en de 10 van Alphen had voor flink wat melkzuur in de bovenbenen gezorgd.
Dit weerhield me er niet van om te gaan schaatsen in de Leidse IJshal. Met mijn kluunschaatsen, dat dan weer wel. Je staat iets lager en hebt meer stabiliteit, dus wat minder druk op de bovenbenen. Ik sloot aan bij het tweede peloton en reed zo bewust wat langzamer en vooral op techniek.
Het was nog behoorlijk druk voor een avond in maart. Er waren minder vaste "gezichten", maar wel een hoop nieuwkomers. Een goede zaak. Hopelijk krijgen zij, net als ik ruim 31 jaar geleden, de smaak van dit immer goede ijs te pakken.
Voor de vrouwelijke sporters onder hen heb ik trouwens goed nieuws. Het was gisteren de 100 verjaardag van de Internationale Vrouwendag, en er is één Nederlandse vrouw, die er in geslaagd is om een hele serie sponsors te vinden.

Goed voorbeeld doet goed volgen....

Geen opmerkingen: