zaterdag 12 maart 2011

Zoeterwoude

Het was binnen de IJssport Vereniging Leiden weer eens een middagje Zoeterwoude. Het begon allemaal met Kjeld Nuis, die in het Zuidduitse Inzell bij het WK afstanden het zilver pakte op de kilometer. Zilver in de maand, dat de IJVL haar zilveren jubileum viert!
Nu moeten we het als Leidse schaatsvereniging vaak van Zoeterwoudenaren hebben. Met Sjaak Stuijt als voorzitter, maar ook op de vrijdagmiddagtraining, waar zowel Sjaak Hartman als Monica van Rijn training geven op "mijn" vrijdagmiddaguur. Gisterenmiddag hadden we de laatste schaatsles van 2010-2011 en hadden we als afsluiting een mini-Elfstedentocht voor de kinderen georganiseerd en deelden we aan het eind de schaatsdiploma's uit.

Voor mij was het een mooie gelegenheid om Zoeterwoudenaar Wil Verbeij, met zijn 2 meter lengte mijn grootste vriend, met een sixpack Grimbergen te bedanken voor de twee trainingen, die hij dit jaar van mij overgenomen heeft.

Terwijl ik dit stukje zit te typen, hoor ik op de radio nog een Zoeterwoudse schaatser, de eerste wereldkampioen op de 1500 meter: Jeroen Straathof.

En vraag ik me af: hoe kan, dat zoveel goede sporters afkomstig zijn uit het kleine Zoeterwoude?

2 opmerkingen:

Monique Kromhout zei

Tja, ik heb ook 12 jaar van mijn jeugd in Zoeterwoude doorgebracht. Je moest altijd tegen weer en vooral wind in naar school fietsen. Dus daar zal het wel van komen.

Bert Breed zei

Hoe is het toch mogelijk, dat jouw talenten op sportgebied nooit op waarde zijn geschat?