zaterdag 12 maart 2011

Invaller

Het zal je maar gebeuren: je bent reserve bij het Wereldkampioenschap afstanden en 's ochtends krijg je te horen, dat je in moet vallen en 's middags sta je met een bronzen medaille om je nek op het erepodium. Dit overkwam Jorien Voorhuis gisteren op de 1500 meter, waar de in vorm zijnde Marit Leenstra zich met darmklachten af moest melden.

Bij schaatsen is de rol van invaller meestal niet aan de orde, anders dan bij bijvoorbeeld voetballen, waar gemiddeld de 3 toegestane invallers per wedstrijd wel ingezet worden. En als zo'n invaller dan nog scoort ook, dan spreekt men van "een gouden wissel".

Waar een invalbeurt al bijna helemaal niet voorkomt is in de muziek, en zeker niet als het een dirigent betreft. Helaas is onze vaste dirigent Wim de Ru geveld door een ziekte en zal hij het project van "Die Schöpfung" niet meer voor het projectkoor staan. Na enig zoekwerk kwam het bestuur van de Stichting Leidse Koorprojecten uit bij Paul Valk als vervanger van Wim de Ru.

Nu wist Wim altijd met veel humor de repetities in goede banen te leiden, maar de invaller beschikt gelukkig ook over deze positieve eigenschap. Gezeten naast Sjaak Stuijt had deze bas in ieder geval een prima repetitie. Uiteraard missen we Wim en hopen we van harte op een voorspoedig herstel van onze vaste dirigent, maar we hadden het slechter kunnen treffen met een invaller.

Resteert mij nog één vraag: is Paul Valk familie van Ria Valk?

Geen opmerkingen: