zondag 10 juli 2011

Geelgors

Met het oog op de fietsvakantie ben ik vanmiddag met Ada een stuk gaan fietsen. Ada kon haar nieuwe fiets eens goed uitproberen. Om 1 uur reden we van huis weg richting Vlietlanden. We kwamen door de nieuwbouwwijk Krimwijk, waar we een nieuw fietspad uit konden proberen.
Via de Vlietlanden reden we over de Hofweg naar Zoeterwoude, waar we door Swetterhage een kortere weg naar de Zuidbuurt probeerden te vinden. Helaas zat het hek aan het eind op slot, zodat we terug konden naar de ingang. Op een bankje vlak voorbij "'t Geertje" aten we onze boterhammen op, voordat we langs Benthuizen over de oude weg door Zoetermeer reden.
We wilden richting Rottemeren, dus de Bleiswijkse weg leek ons een goed idee. Zo kwamen we op een industrieterrein in aanleg. Gezien de tijd besloten we ons plan aan te passen en via Kruisweg en Moerkapelle op Hazerswoude aan te koersen. Hier zagen we een paar gele vogels vliegen.


Thuis zochten we later in "Nieuwe zakgids Vogels" van Peter Hayman op, welke vogel het was.

Het bleek de geelgors te zijn.
Maar voor we thuis waren mochten we eerst nog naar en door Hazerswoude Dorp rijden, om bij Gelderswoude aangekomen het smalle fietspad tussen de weilanden en akkers te nemen naar Zoeterwoude Weipoort. Nu kun je bij familie De Jong heerlijk, zelfgemaakt boerenijs kopen, hetgeen wij op deze warme dag deden. We waren echter niet de enigen....
Via het industrieterrein van Zoeterwoude Rijndijk reden we naar de Lammenschansweg en vandaar naar huis, waar we na ruim 57 km fietsplezier nog even konden kijken naar de ontknoping van een tumultueuze etappe in de Tour de France.

Daarbij ontdekte Johnny Hoogerland, dat je beter niet in het prikkeldraad terecht kunt komen.
Soms vraag ik me af: wat was er gebeurd, als Thomas Voeckler in het prikkeldraad was beland?

Geen opmerkingen: