woensdag 6 juli 2011

Grotere wielen

Na de skeelertocht van zaterdag rondom Kamerik had ik besloten om op grotere wielen over te stappen.

Ik reed op de fiets naar Marcel van der Klaauw, die mij zijn vorige onderstel met grotere wielen aangeboden had. Samen sleutelden we mijn onderstel van de skeelerschoenen en zetten het nieuwere onderstel erop, terwijl buiten de regen met bakken uit de hemel kwam op deze wisselvallige dag.
Tussen de buien door waren er heldere opklaringen en dan was het meteen weer warm.

Tussen de bedrijven door luisterde ik naar Radio Tour de France, waar diverse valpartijen de etappe ontsierden. Dit had voor mijn Tourploeg vervelende gevolgen. Christophe Kern was met knieproblemen afgestapt, terwijl Tom Boonen met diverse wonden op flinke achterstand van het peloton reed. De kans op een goede klassering is hiermee in een uur tijd flink gekelderd.

We aten in de tuin stamppot andijvie met gebakken spek, al had Siebe nog liever stamppot boerenkool voorgezet gekregen. In Spanje is dit Oudhollandse gerecht niet zo gauw te bereiden. Na het eten stapte ik op de fiets om met Andrea Landman naar de ijsbaan van Leiderdorp te fietsen, waar ik de grotere wielen uit kon proberen. Zo kon ik aan Marcel van der Klaauw laten zien, dat ik hier goed mee overweg kon.
De eerste ronde was het even wennen, maar al snel ging het makkelijk. Vooral de bochten kom je makkelijker door. Met de harde zuidwestenwind kon je op het ene rechte stuk freewheelend behoorlijk hard, terwijl je in omgekeerde richting aardig aan moest zetten. Het was kortom weer een heerlijke training op de grotere wielen.

Geen opmerkingen: