maandag 18 juli 2011

Nachtegaallaan

Sinds ik op de Hoofdbibliotheek in Katwijk werk, heb ik een keer of 4 per week een leuke extra klim erbij: de Nachtegaallaan.

Het is een vrij rustige weg, die parallel loopt met de drukke Boslaan.
Het leuke van de Nachtegaallaan is, dat hij een stuk hoger uitkomt dan de Boslaan. Als je vanaf de Zanderij de Nachtegaallaan opdraait, kun je een kleine 700 meter constant klimmen.

Het zijn geen percentages, die je bij de Tour de France in de Pyreneeën of de Alpen aantreft, maar een langere klim is in deze omgeving niet zo gauw voorhanden.

Onlangs werd ik op de Nachtegaallaan bijgehaald door een mountainbiker, die zei: "Je rijdt behoorlijk zwaar."
"Klopt", antwoordde ik: "Het is een gratis krachttraining. Ik rijd op het verzet, wat ik op het vlakke ook gebruik. Dit is net even zwaarder, maar je forceert je nergens."
En zo probeer ik ook nog een aantal keren per week, behalve de Nachtegaallaan, ook de Torenvlietbrug over de Rijn in het woon-werkverkeer mee te nemen, terwijl de korte maar vrij steile klim aan het begin van de Cantineweg ook standaard in deze rit zit.
Op een afstand van 9 km krijg je zo meer dan 1 km klimwerk voor je kiezen. Toch niet gek, zo'n mogelijkheid tot klimtraining in een verder vlak land.

Geen opmerkingen: