zaterdag 16 juli 2011

Weer wisselvallig

Afgelopen donderdag was het in de omgeving van Leiden en Den Haag zeer regenachtig. Zozeer zelfs, dat het record uit 1954, toen het op 17 juli ruim 20 uur aan een stuk regende, werd geëvenaard. Echt een record om trots op te zijn.
Op weg naar mijn werk in Katwijk, met de harde wind tegen, kwam ik zegge en schrijve 1 andere fietser tegen.
In normale weersomstandigheden zijn het er minimaal vele tientallen.
's Avonds op de terugweg kwam ik zelfs geen enkele fietser tegen.
Gisteren was het alleraardigst zomerweer. Met onze jongste dochter aten we in de tuin, terwijl het merelpaar heen en weer vloog naar het tweede nest, dat ze dit jaar in ons kleine paradijsje hebben gebouwd.
Vanochtend zat ik met Ada op de fiets om boodschappen te doen. Allereerst gingen we uit op een waterdichte Ortlieb-stuurtas.

De oude stuurtas, die ik toch al een jaar of 10 heb, begint toch wel te slijten. Onderweg kregen we een regenbui te verwerken.
Thuisgekomen ging ik eerst een stuk lopen, voor de voor de middag voorspelde flinke regenbuien zouden vallen. Aanvankelijk zouden we met een vriend op de Utrechtse Heuvelrug gaan fietsen, maar met het oog op het weer hebben we dat maar uitgesteld. Het is een wisselvallige zomer, dus de zonnige dagen komen heus wel weer.
Ik liep via het Morskwartier naar de route van de Run-Skate-Run, die ik in omgekeerde volgorde naar de Leidse IJshal volbracht.
Daar kocht ik bij Ooms Sport, de enige in skeelerspullen gespecialiseerde winkel in Leiden, een beschermset voor bij het skeeleren. De oude set begint het en der wat uit te lubberen. Hoor ik daar iemand mompelen: net als jij zelf?
Het enige probleem was, dat bij het passen de Medium-set zowel bij de polsbeschermers als bij de kniebeschermers te krap zaten, en bij de Large-set bij de elleboogbeschermers te ruim. Uiteindelijk koos ik toch voor de Large-set, met een dubbele conclusie: ik heb het niet achter de ellebogen en ik werk te weinig met mijn ellebogen.

Het is maar, dat jullie het weten....
's Middags thuis wat zitten utteren, terwijl het buiten behoorlijk begon te regenen. En natuurlijk gekeken naar de Tour de France, waar ook in de Pyreneeën nog weinig verschillen gemaakt werden.
Maar ondanks dat mijn Tourploeg al een week geleden tot 7 renners is gedecimeerd, draait ze nog behoorlijk goed mee: bij de bovenste 500 van meer dan 7500 teams, 431e zelfs om precies te zijn.

Maar de Tour blijft de Tour en dus onvoorspelbaar. Voor je het weet, is je Tourploeg weer wisselvallig.

Geen opmerkingen: