woensdag 6 juli 2011

De reiziger is thuis

Een van de bekendste verhalen uit de Bijbel is dat van de terugkeer van de verloren zoon.
Hoewel we dankzij de moderne communicatiemiddelen vrij veel contact konden onderhouden met onze in Oviedo verblijvende zoon, ben je als ouder toch altijd weer blij, als je na een half jaar je niet verloren zoon weer eens in de armen kunt sluiten. Een decennium of 4 geleden bezong Boudewijn de Groot de thuiskomst van de reiziger al.

Gisteren was het onze beurt voor dit lied. Om half 11 reisden Ada en ik naar Schiphol om Siebe op te gaan halen, die met het vliegtuig uit Bilbao aankwam voor een weekje Nederland. Doordat zoonlief alleen handbagage bij zich had, was hij sneller door de pascontrole dan we hadden gedacht.

Om 12 uur waren we zodoende weer terug in Leiden. Mijn vrouw haalde wat lekkers, zodat we in de zonovergoten tuin konden genieten van de thuiskomst van onze reiziger.
's Middags gingen we naar de Leidse binnenstad voor wat boodschappen. Zelf ging ik voor de laatste keer in 2011 naar de kapper.
In de tuin aten we met zijn vieren. Behalve Siebe kwam Erik van Lakerveld een vorkje meeprikken bij de aardappels met wortels en kapucijnen. Erik haalde nog even aan, dat wij elkaar vorig jaar in de buurt van Wijk bij Duurstede op de rivierdijk waren tegen gekomen.
Om 7 uur fietste ik naar Jos Drabbels, zodat we samen naar "De Bult" zouden fietsen voor onze wekelijkse droogtraining van de IJVL. Het was een gevarieerde maar zware training. Eerst 2 blokjes met 5 sprongoefeningen op de trappen van Leiden Lammenschans, daarna in Cronesteyn de training van de coördinatie op de touwladder, een kwartier veldoefeningen en tot slot de elastieken.
Als toetje kwam Jaap Smit langs om te laten zien, wat je ook nog allemaal kunt met de elastiekoefeningen. Ik dacht, dat ik het inmiddels redelijk beheerste, maar de marathonschaatser liet zien, hoeveel extra kracht je bij een juiste timing en techniek kunt geven bij deze toch zware oefening. Waar normaal één persoon volstaat om de andere tegen te houden, waren Jaap de Gorter en Jos Drabbels nodig om Jaap Smit voor een val op het asfalt te behoeden. Zodoende kon je zien, dat het geen toeval is, dat laatstgenoemde bij het marathonschaatsen bij de A-rijders meedoet.

Geen opmerkingen: