woensdag 13 juli 2011

Strandtraining in de stromende regen

Bij een skeelertraining is het erg duidelijk: als het regent, dan gaat het niet door. Vanavond was echter een twijfelgeval. Het was zwaar bewolkt en het zag er dreigend uit. Een blik op buienradar zei voldoende: ik kon me de fietstocht naar Leiderdorp besparen. Desondanks duurde het nog tot kwart over 8, voor de lichte miezer overging in echte neerslag, juist toen ik na het avondeten een stukje van 3 km aan het hardlopen was.
Gisterenavond was het wat dat betreft heel ander weer. Toen wij om half 11 bij Jos Drabbels de regenmeter inspecteerden, bleek er 12 mm neerslag te zijn gevallen vanaf 6 uur 's avonds.

De droogtrainingsgroep van de IJVL zou op het strand trainen. En dan blijkt de disciplinerende werking van afspraken. Zonder de afspraak om te gaan trainen, zou niemand de deur uit gegaan zijn. Ik fietste naar het huis van Jos, waar wij samen met Annerieke van der Beek met Jaap de Gorter mee konden rijden naar het parkeerterrein in Katwijk-Noord. Ook Andrea Landman gaf acte de presence. Vanaf "'t Wantveld" liepen we over het strand met een harde noordenwind, die de regenvlagen in ons gezicht blies, naar "Huis ter Duin" in Noordwijk.

Ondanks de 90 km, die ik overdag samen met Ada had gefietst, ging het lopen erg soepel. Een flink deel van de 4 km tegenwind liep ik op kop. Bij "Huis ter Duin" keerden we en liepen met de wind in de rug naar Katwijk terug, waar we de droge kleren uit de auto haalden.

Bij de toiletten van "'t Wantveld" kleedden we ons om om samen met Hen van den Haak koffie en warme chocolademelk te nuttigen. Het was gisterenavond meer herfst dan zomer.

Geen opmerkingen: