donderdag 21 juli 2011

Een mens groeit door pijn of "Wat heb jij ons afgebeuld!"

Gisterenavond was ik met Jos Drabbels naar de ijsbaan van Leiderdorp gefietst, waar we zouden gaan skeeleren. Terwijl we onze skeelers aandeden, raakte ik met Annerieke van der Beek in gesprek.
"Ik had vanochtend toch wel wat spierpijn van de strandtraining van gisteren."
"Tja", antwoordde ik: "Een mens groeit door pijn. Leuker valt het niet te maken. Wil je meer spiermassa aankweken, dan zul je toch af en toe wat spierpijn moeten krijgen."
Nu had ik dinsdagavond ook al een paar opmerkingen te horen gekregen over de zwaarte van de door mij bedachte droogtraining, dus ik was op deze discussie voorbereid.
Het was half bewolkt en er stond vrij weinig wind, dus dit was een prima avond voor techniekoefeningen.
Jos liet ons een aantal balansoefeningen doen, met een van mijn favorieten: het achter het standbeen rustende been gebruiken als een pendel, waardoor je de valbeweging goed in gang zet. Vergelijk het maar met een schommel: je hangt even op hoogste punt doodstil in de lucht om daarna met een flinke vaart omlaag te vallen.

Deze oefening is een uitstekende voorbereiding op het schaatsen, waar je ook zo veel mogelijk wilt profiteren van de valbeweging om snelheid te maken.
Na de serie Steigerungen was de training helaas al weer snel afgelopen. Op het terras van de kantine dronken we nog even wat met elkaar. Jaap de Gorter en Andrea Landman, die vanuit Hoogmade een rondje van 30 km geskeelerd hadden, kwamen ook nog even langs voor de gezelligheid.
Het eerste, wat Andrea tegen me zei, was: "Wat heb jij ons afgebeuld!"

Geen opmerkingen: