donderdag 10 november 2011

Volle bak

Het was prachtig najaarsweer. Er stond een matige oostenwind en het was onbewolkt. Dezelfde omstandigheden in januari en we kunnen het natuurijs op. Nu konden we ook het ijs op, maar dan in de Leidse IJshal, waar we de donderdagtraining van de "Krasse knarren" hadden.
Ik had een vijftal exemplaren meegenomen van "Molen- en Merentocht" in de verwachting, dat dit wel voldoende zou zijn voor vandaag. Dat bleek niet het geval. Voor het eerst heb ik een paar bestellingen lopen: voor volgende week donderdag.
Maar we kwamen natuurlijk in eerste instantie voor het schaatsen. Ik deed dezelfde piramide als 2 weken terug, met een blokje snelheid aan het einde. Dat was dus hetzelfde. Wat niet hetzelfde was, was de drukte.
We reden met een man of 25. Dit en het afgelopen seizoen heb ik niet meegemaakt, dat we zo'n volle bak hadden.

Buiten de "Krasse knarren" reden er nog oneveer 20 schaatsers op de buitenbaan. Het was dus gezellig druk. Ook na afloop in de kantine was het een stuk drukker dan de afgelopen tijd.
Bij de warme chocolademelk werd ik verrast door een gedicht, dat Ans van Dijk voor me gemaakt had om me te feliciteren met "Molen- en Merentocht". Het gedicht plaats ik, met toestemming van de auteur, in een apart blogbericht.

Geen opmerkingen: