vrijdag 23 december 2011

Groene Kerst

De sneeuwklokjes in onze tuin staan al in bloei en het moet nog Kerstmis worden. We hoeven ons geen illusie te maken: we krijgen, anders dan in 2010, een Groene Kerst dit jaar!

En als ik de weerkaarten zo overzie, dan hoeven we niet te verwachten, dat het weer zo maar om zal slaan. De eerste 2 weken, de tijd waarin met afnemende zekerheid het weer voorspeld kan worden, ziet het er voor de schaatsers nog niet goed uit.
Dit deel van mijn winterverwachting klopt dus. Ik ga nog steeds uit van het extreme weer van 2011 en in mindere mate ook van 2010. Na een kurkdroge november volgde een kletsnatte december.
Het kan zijn, dat de winter in zijn geheel zo verloopt: nat en te warm, zoals bijvoorbeeld 1990. Toch reken ik er op, dat op enig moment het weer totaal omslaat en we toch nog op natuurijs komen te schaatsen.

We zullen het zien. Over 2 maanden weten we meer.
In ieder geval zitten we vlak voor een Groene Kerst, en dat uitte zich zelfs in de nieuwe voorraad boeken, die ik voor de verkoop had besteld. Ik pakte de doos na de laatste schaatsles van de IJVL van 2011 in de Leidse IJshal uit en zag tot mijn stomme verbazing groene omslagen.

Met de kleur van de omslag valt nog te leven, maar de omslagfoto is door deze kleurstelling behoorlijk verknald.

Geen opmerkingen: