zondag 8 april 2012

Scherp


Op deze Eerste Paasdag ben ik ruim een uur aan het schaatsen slijpen geweest. Je kunt het zien als laatste keer van 2011/2012, je kunt het ook zien als de eerste keer van het komende schaatsseizoen 2012/2013. De familie Breed staat in ieder geval scherp aan de start!
Siebe begint ook langzaam maar zeker weer wat scherper te worden met wielrennen. Bij de clubwedstrijden van Swift op "De Bult" werd hij derde. Gezien de hoeveelheid trainingsarbeid, die hij tot nu toe geleverd heeft, veel minder dan in voorgaande jaren, heeft hij het naar behoren gedaan.

Zelf lette ik de afgelopen dagen scherp op buienradar. De Driemolenloop in Aarlanderveen stond het programma voor Tweede Paasdag. Vanaf donderdag was al te zien, dat er dan flink wat regen zou kunnen vallen. Meestal ga ik op de racefiets naar Aarlanderveen, maar het leek me niet zo'n geweldig idee om in de regen er naar toe te fietsen, dan in de regen te lopen om vervolgens ook nog eens in de regen terug te moeten fietsen.
Als sporter heb je dan altijd nog een plan B achter de hand. Ik zou naar Hans Boers kunnen fietsen en met hem mee kunnen rijden. Dit plan ging niet door, daar hij niet ging lopen omdat hij flink verkouden was.
Het wordt morgen dus plan C. In plaats van de Driemolenloop ga ik meedoen aan de PaasHaaswijkloop in Oegstgeest. Daar kan ik ook de geplande 15 km lopen. Want ik moet met het oog op de marathon van Leiden de vorm nog wat aanscherpen!

Geen opmerkingen: