vrijdag 27 april 2012

Koninginnedagontbijt

Als sporter moet je flexibel zijn, zowel van lichaam als van geest. Je moet een schema aan kunnen passen aan de omstandigheden. Normaal gesproken ben ik vrij op donderdagmorgen en ga ik lekker sporten: schaatsen in het winterseizoen en hardlopen, fietsen of skeeleren in het zomerseizoen.
Gisterenochtend hadden we een Koninginnedagontbijt op ons werk. Normaal gesproken hebben we op Witte Donderdag een Paasontbijt, maar omdat dit jaar op 5 april de audit voor de certificering stond gepland ging dit niet door. Het werd 3 weken uitgesteld met het verzoek, om in oranje kleding te verschijnen.
Wat dat aangaat ben ik een en al luisterend oor.
Het ontbijt was lekker en gezellig, maar het absolute hoogtepunt was het verhaal, dat Willem mij vertelde. Deze zomer gaat Cor de bibliotheek verlaten. Het liefst zou hij met stille trom vertrekken. Met een simpele opmerking wist Willem Cor boven op de kast te krijgen: "Ik heb gehoord, dat ze je met een koets op willen halen!"

Ik zal het ruiterlijk erkennen: ik wou dat ik dit verzonnen had!

Daar ik donderdagavond pas om half 8 gegeten had en de vaat op mij wachtte, stelde ik mijn trainingsloop uit naar vrijdagmiddag. In het zonnetje liep ik in een vrij stevige wind over het fietspad langs de Stevenshof om langs zwembad 't Wedde naar de Korte Vliet te rennen. Over de Rijndijk liep ik naar de hoge brug over de Stevenshofdreef en vandaar naar huis.
Zondag wacht het echte werk: de 30 kilometer bij de Henk Hakker Memorial.

Geen opmerkingen: