maandag 4 juli 2016

Een heerlijke zomeravond

Je hebt van die zomeravonden, dat de wind helemaal wegvalt en je echt verrukkelijk zomerweer hebt. Zo'n avond was het vandaag. We boften dan ook volop, dat we vanavond strandtraining van de IJVL hadden. En ik, dat ik de training mocht geven.

Met Elwin den Dulk en Jos Drabbels reed ik mee naar de ijsbaan van Katwijk, waar de auto geparkeerd werd. Daar vandaan vertrokken we met 12 IJVL-ers naar het strand, waar we begonnen aan een gevarieerde maar pittige training.
Op het brede strand was het nog redelijk druk. We hadden echter ruimte genoeg om de serie oefeningen af te werken. Naast de gebruikelijke oefeningen als statisch zitten en opdrukken, zorgde een gevonden oranje frisbee voor een speels element. Om beurten mochten de deelnemers aan de training de frisbee ver weg gooien. Tot de frisbee werd dan een oefening uitgevoerd als stopsprongen, schaatssprongen en bochtstappen tot we bij de oranje ring waren.

Verder waren er diverse korte sprintjes, terwijl de traditionele strandstoelslalom uiteraard niet ontbrak.
Het middendeel van de training was bij een strandopgang met betonnen platen: 3 keer een Steigerung, 3 keer snelwandelen omhoog, 2 keer bochtstappen omhoog met links en 2 keer met rechts gevolgd door een serie molenwieken met een sirtaki zonder muziek als uitsmijter.

Met een lange sprint, een slalom tussen dribbelende IJVL-ers door en een korte sprint tegen de dijk van de uitwateringssluis op sloten we het droge deel van de zomeravondtraining af.
Het natte deel werd op 2 manieren beleefd. Een trio ging zwemmen in de Noordzee, een achttal posteerde zich op het terras van "Het Wantveld", waar onder het genot van een drankje en zowaar een keer een portie bitterballen genoten van een prachtige zonsondergang op deze heerlijke zomeravond.

Geen opmerkingen: