woensdag 6 juli 2016

Zijwaartse afzet

Vanavond was ik trainer van dienst bij de skeelertraining voor de G-schaatsers. Om 7 uur fietste ik naar de skeelerbaan in Leiderdorp. Daar sprak ik met een paar mensen over de gemeenteraadsvergadering van Leiden van gisterenavond.
Het was heerlijk weer, zodat het een genoegen was om Kevin, Karin, Daisy en Pieter training te geven. De nadruk lag op de zijwaartse afzet. Na een paar glijstarts en een viertal Steigerungen, waarvan er 2 in de bocht, kwam de afzet aan bod. Diep zittend, rechtop rijdend, tien slagen maken en dan diep zittend zo lang mogelijk doorrollen met als variant twintig slagen maken met dezelfde opdracht. Met een paar starts sloten we de gemoedelijke training voor de G-schaatsers af.

Na deze training ontfermde ik me over Kirsten, die in de vrij grote groep van Tjeerd Siersma een van haar eerste skeelertrainingen meemaakte. De meeste winst was voor haar te pakken bij de zijwaartse afzet, dus een rondje of 6 concentreerden wij ons hierop. Toen het er een beetje op begon te lijken, voegde ik de druk achterop er aan toe. Een klein half uur later reed Kirsten na de privé skeelertraining een stuk beter. Ze pikte het bij deze tweede training snel op.
Dat is ook het leuke van training geven aan beginners. De progressie is vaak enorm.

Geen opmerkingen: