vrijdag 19 december 2014

Curling

Het waren vanmiddag de laatste reguliere schaatslessen van 2014, het meest vorstarme jaar in 3 eeuwen. Het waren echter niet de laatste schaatslessen, die ik dit jaar gaf. Er volgen er nog een handvol bij de instuif in de Kerstvakantie.

De ervaring leert, dat de Kerstvakantie altijd het drukst bezocht wordt door kinderen. Als je zin hebt om zelf een keer schaatsles te komen geven, dan kun je je iedere werkdag aanmelden bij de Leidse IJshal.
Om 4 uur was ik bij de kunstijsbaan aan de Vondellaan, waar een kwartier later de allerlaatste schaatsles van de Buitenschoolse sport gegeven werd. Helaas waren niet alle kinderen aanwezig, maar dat verschijnsel heb je eigenlijk altijd aan het begin van een schoolvakantie. Maar met een groep van 8 kinderen kun je er makkelijk een leuke les van maken met onder andere "De boom wordt hoe langer hoe dikker" en "Witte zwanen, zwarte zwanen".
Uiteraard ontbraken de valoefeningen niet, net zo min als nog een paar technische oefeningen. De allerlaatste oefening was curling.

Nu hadden wij geen zware ijzeren schijven ter beschikking, maar met pilonnen lukte het ook goed. Dankzij de voor ijshockey geschilderde ringen op de binnenbaan hadden we een prachtig middelpunt om op te mikken. Ook de bezemsteel ontbrak trouwens.

Na met alle kinderen op de buitenbaan een paar rondjes rechtsom geschaatst te hebben, kregen de kinderen hun certificaat. Bij het weggaan kregen ze ook de nieuwe IJVL-folder in de hoop, dat nu zij de smaak te pakken hebben....

Aansluitend was de schaatsles van de IJVL. Daar er ook hier minder kinderen waren dan gebruikelijk, voegden Andrea Landman en ik de twee groepen samen, waarbij we naast het gebruikelijke tikkertje aal afsluiting voorafgaand hieraan estafette deden, maar uiteraard ook curling.
Denk nu niet, dat ik hieraan verslaafd ben geraakt. Ik vind "Curly" een stuk leuker!

Geen opmerkingen: