woensdag 5 augustus 2020

Wandelen in "De Horsten"

We zouden vandaag visite krijgen. Terwijl mijn vrouw thuis allerhande voorbereidingen trof, fietste ik naar de boerenmarkt op de Beestenmarkt in ons mooie Leiden. Thuisgekomen bleek, dat ik geen moeite had hoeven te doen. De beesten kwamen vanzelf naar ons toe.
Om een uur of 11 arriveerde Paul Crezee. We zaten op gepaste afstand in de tuin en in de schaduw van de parasol en de bomen hadden we onder het genot van koffie, thee en zelfgebakken appeltaart tijd om uitgebreid bij te kletsen op deze warme zomerdag.
We lunchten nog in de tuin en om half 3 stapten we op de fiets on via het Van Ommerenpark en de Landgoederenroute naar de achteringang van "De Horsten" te fietsen. Daar ik met Hans Boers hier heel veel hardgelopen heb, mocht ik als ervaringsdeskundige als gids buiten de gebaande wegen fungeren. Zo namen we smalle paden, die officieel niet als paden te boek staan.
Dat lukte prima. Meer nog dan bij hardlopen heb je tijdens het wandelen tijd om om je heen te kijken. Dat deden we dan ook. Er is genoeg te zien op dit kroondomein, dat ieder jaargetijde mooi is.
Om half 5 kwamen we bij het "Theehuis" aan, waar we op het terras koffie, jus d'orange, noten- en vijgentaart en scones namen.  Langs de Seringenberg wandelden we terug naar de fietsen. We reden naar de volkstuin, waar we wat water gaven in de kas en wat bramen, frambozen en blauwe bessen plukten.
Thuis gekomen aten we in de tuin aardappels met tuinbonen en een toetje met de versgeplukte vruchten. Een biertje erbij maakte op deze heerlijke zomeravond de maaltijd compleet.

Geen opmerkingen: