donderdag 27 augustus 2020

"Kunt u het vinden, dames?"

 Het was een koude nacht onder een wolkenloze hemel.Om half 8 gingen we naeengoede nachtrust de tent inpakken. Deze was nog nat van de dauw.

Op het terras van de kantine, waar we gisterenavond gezeten hadden, ontbeten we. Om 9 uur verlieten we camping "Niezinghoeve" in Hees en met een kleine omweg reden we door de bossen naar Koekangerveld.

Daarna kwamen we in open terrein en merkten we spoedig, dat we net als gisteren de zuidwestenwind tegen zouden krijgen. Via De Wijk reden we naar IJhorst voor een van de mooiste trajecten van deze dag: de rit door de bossen en over de hei naar Punthorst.

In De Wijk waren we aan het zoeken naar de route. We waren gebogen over de kaart in de stuurtas. Een passerende fietser vroeg: "Kunt u het vinden, dames?"
Zeg maar eens, dat ik met mijn baard en mijn snor niet genderneutraal ben!

Vanaf Punthorst was het gedaan met het landschappelijke schoon. Langs kaarsrechte wegen reden we in een open landschap, dus ook met meer tegenwind.
In Nieuwleusen waren alle horecazaken dicht. We namen er de laatste in Stavoren gekochte Oranjekoeken. In Dalfsen konden we eindelijk wat drinken. Bij een bakker nota bene. Ada nam cappuccino, ik warme chocolademelk. Het is een koele zomermaand.
We zouden in Dalfsen langs de Vecht naar Zwolle fietsen, maar gezien de tijd koos Ada de korte route via Wythmen. Langs de provinciale weg schoot het aardig op, maar door het passeren van de snelweg gingen we slingeren over dijkweggetjes langs een kanaaltje. 

We kwamen zodoende in een buitenwijk van Zwolle met slingerwegen en erven, waardoor we lang moesten zoeken naar de juiste weg naar het huis van Ada's tante. Via Berkum waren we er veel sneller geweest.
Desondanks werden we hartelijk ontvangen door tante Aad. Tijdens de lunch en daarna konden we bijkletsen. We zagen bij de thee, dat het regende. Het was weer droog, toen we om half 4 vertrokken.

Over de IJsseldijk fietsten we via Windesheim naar Wijhe. De route was mooi maar zwaar, daar je op de dijk alle wind vangt.

In een weiland zagen we 7 ooievaars statig een meergangenmenu naar binnen werken.
We staken de IJssel over met het pontje van Wijhe naar de overzijde om daar linksaf te slaan naar Vaassen.

Vandaar fietsten we naar Heerde en over een fietspad door de bossen naar Epe. Daar moesten we de weg vragen naar camping "De Jagerstee", waar we op veld 408 voor € 34,-  onze tent op mochten zetten. 

We hadden ruim 95 kilometer weggetrapt. In 8 dagen tijd hebben we net geen 700 kilometer gereden.
Na de tent opgezet te hebben, douchten we ons om in het restaurant op de camping te gaan eten.

Ada nam een avocadoburger, ik een boerenschnitzel. Als toetje namen we een strawberry mess en een coupe sundae met caramelsaus. We dronken muntsaus, witte wijn en 2 Karmeliet Tripel.

De katholieke opvoeding zit er nog goed in.

Geen opmerkingen: