woensdag 7 juni 2023

Tandartsenloop

 De afgelopen maand ben ik zeer intensief bezig geweest met het boek "Glibbers op glissen" over de geschiedenis van kunstijs in Leiden. Kennelijk moest ik in dit in mijn dromen verwerken, want vannacht droomde ik, dat ik er in slaagde om driemaal gegevens uit het periodiek systeem in mijn boek te krijgen.

Om kwart voor 7 werd ik wakker naast de vrouw van mijn dromen.

Na het ontbijt poetste ik mijn tanden grondig. Mijn eerste fietsrit was naar de tandarts toe. Uiteraard had ik mij er grondig op voorbereid.

Het herstellen van de kies, waar een hoek van afgebroken was, viel erg mee. Geheel tegen mijn gewoonte in liet deze bikkel de verdoving achterwege. Tandarts Blanksma zou het gat een beetje opruwen en de amalgaamvulling vastplakken aan de daar als zittende vulling. Tot slot zou ze het polijsten. 
"Het is net als met schaatsen slijpen", zei ik: "Je begint met opruwen, dan maak je het ijzer glad en scherp en tot slot polijst je de schaatsen."
Oer 3 weken mag ik weer. Voor de halfjaarlijkse controle dit keer.

Ik fietste naar de Boerenmarkt om brood te kopen, naar de drogist om voor 3 maanden bloeddrukverlagende medicijnen te halen en naar "De Helianth" om wat groente en fruit in te slaan.
Waar de tandarts volstaat met een halfjaarlijkse controle, daar zweer ik bij een wekelijkse. Dus ik reed door nar de Voorschoterweg om te zien, hoe het er met de bouw van IJshal De Vliet voor staat.

Het meest opvallende is, dat de ruimte om de nieuwe IJshal heen steeds leger wordt. Het meeste werk wordt momenteel in de sportaccommodatie verricht.
Thuisgekomen trok ik mijn sportkleding aan en ging een stuk hardlopen.

Het was een graad of 20, dus in het zonnetje kon je er nog een graad of 5 bij optellen. Gelukkig stond er een verkoelend windje.

Ik liep door het Stevenspark naar het park "Ter Wadding", waar ik slingerend over de bospaden een viertal rondjes liep. Via het Stevenspark liep ik weer terug naar huis. De keuze voor deze route was heel bewust: zo liep ik onder de krachtige zon zoveel mogelijk in de schaduw.

Geen opmerkingen: