zondag 18 juni 2023

Verandering op komst

Nadat we vrijdag al een gezellige dag hadden gehad bij het oppassen op onze kleinzoons, daar konden we vandaag op herhaling. Dit keer hoefden wij niet naar Rotterdam, maar Rotterdam kwam naar Leiden. 
Onze jongste dochter was eerder deze week jarig en dat werd met ons gezin bij ons thuis gevierd. Alleen de Spaanse tak van de familie was er niet bij.

We werden om 7 uur wakker. Ada ging nog wat eten in huis klaarmaken, ik fietste naar de volkstuin om aardbeien en frambozen te plukken en een beetje sla mee te nemen. Het en der gaf ik nog wat water, ook al was er wat regen voorspeld. 

Af en toe zag het wolkendek er dreigend uit, maar even zo vaak trok het weer open. Op wat gespetter aan het eind van de ochtend na bleef het de hele dag droog.
Desondanks voelde je, dat er een verandering op komst was. De lucht was weel vochtiger en de wind kwam uit een andere hoek.

De jongste kleinzoon was in de auto in slaap gevallen en werd door zijn moeder in bed gelegd. Hij sliep nog anderhalf uur verder. Opa haalde voor de oudste de lego tevoorschijn. Voor de gezamenlijke lunch keek hij nog een filmpje van Shaun het Schaap.

Na de lunch wandelden we met alle gasten naar het voetbalveldje en het speeltuintje ernaast. Met de oudste kleinzoon, zijn vader, een dochter van me speelden we een partijtje voetbal. Wij hadden een leukere middag dan het Nederlands elftal.

En dat, terwijl de landkaart toch behoorlijk oranje kleurde....

Ik zou bijna zeggen: "Vijftig tinten  Oranje!" Maar dat doe ik niet, want voor je het weet heb ik een proces wegens majesteitschennis aan mijn broek.
Het was behoorlijk zweetweer, dus een ijskoud biertje ging er na thuiskomst wel in.
Nadat het bezoek weg was, wachtte een grote vaat me. De gastheer moest uit een ander vaatje tappen.


Geen opmerkingen: