maandag 10 augustus 2009

Doof


Voor degenen, die mij ervan verdenken op zijn of beter gezegd op mijn tijd Oostindisch doof te zijn, hier een waargebeurd verhaal om dat fabeltje te kunnen ontkrachten: na het 10 km hardlopen over de Maaldrift en langs het Valkenburgse meer op zaterdagmiddag in de halfbewolkte maar warme zomerlucht, ging ik me lekker douchen. Hierbij kwam water in mijn linkeroor. Nu gebeurt dat wel vaker, maar dat komt er dan vanzelf uit. Nu echter niet. Mijn linkeroor begon te suizen en ik was aan die kant doof, mogelijk veroorzaakt door een lichte verkoudheid.
Zondagmiddag ging ik met Ada een stukje fietsen, door de Vlietlanden naar Zoeterwoude Weypoort, om wat planten te kopen voor in de tuin. Een hobbykweker heeft allerhande leuke planten aan de weg staan. Als je wat gekocht hebt, doe je het geld in de brievenbus. Daarna reden we de weg nog even af voor een overheerlijk boerenijsje. Als lid van de IJssport Vereniging Leiden kan ik dit aan iedereen aanbevelen.
Tijdens het fietsen moest ik er voor zorgen, dat ik links van Ada reed, want aan de rechterkant kon ze praten als Brugman, maar dan verstond ik er toch niets van. Natuurlijk kan het soms goed uitkomen, als je niet hoort, wat je vrouw tegen je zegt, maar als je op een mooie zondagmiddag gezellig samen aan het fietsen bent, ligt het toch een tikkeltje anders....

Geen opmerkingen: