woensdag 12 augustus 2009

Molenpad

Het zag er 's middags niet naar uit, dat er 's avonds geskeelerd kon worden. Tot 3 uur regende het flink door. Voor de tuinen was dat trouwens hard nodig. Om half 7 was het grauw, maar wel droog, net als de straten. Maar gaandeweg de avond brak de bewolking steeds meer.
De skeelertraining werd om 7 uur gegeven door Jaap de Gorter. Het begon heel leuk. Jaap zegt altijd vol trots: "Omkleden is mijn sterkste punt." Hij deed zijn trainingsjack uit, maar hij had vergeten, dat hij zijn polsbeschermers aan had. Ik mocht hem na een halve minuut wormen uit zijn netelige positie bevrijden.
Met 7 vrouwen reden we naar het industrieterrein van Zoeterwoude-Rijndijk, waar we het op- en afstappen van een stoep oefenden om aansluitend 2 keer de lange weg af te rijden. Daarna gingen we naar het Molenpad. Om daar te komen, hadden we enkele voor mij nieuwe hindernissen: een spoorweg oversteken en een tunneltje passeren. Maar ook dat lukte allemaal zonder brokken.

(Foto: Gerard Leeuw, 2009)
Daar we tegenwind hadden, mocht ik de kop nemen op het vrij smalle Molenpad in een lekker toertochttempo. Je had op dit pad tussen de weilanden tussen Zoeterwoude-Rijndijk en Zoeterwoude-Dorp echt het gevoel, wat je ook hebt met een toertocht op het ijs, als je over smalle boerenslootjes moet schaatsen. Ik moest waarschuwen als er tegenliggers waren en bij obstakels als een bruggetje en een paaltje. Net als op natuurijs. In Zoeterwoude-Dorp keerden we en reden over het Molenpad weer terug naar de prachtige 17e eeuwse wipmolen.
Terug op het industrieterrein deden we nog een lange Steigerung. Tot slot mochten we proberen om net als bij het schaatsen het been na de afzet even te laten "hangen". Na de lange weg nog een keer heen en weer gereden te hebben met deze laatste oefening, skeelerden we terug naar De Bult na een zeer afwisselende, speelse skeelertraining. Net als gisteren was dit een echte Jaap-training.

Geen opmerkingen: