woensdag 5 augustus 2009

"Je beult die studenten af en staat zelf wat te drinken!"

De draad is weer opgepakt na bijna 3 weken fietsen. Waar ik zaterdag na 3 weken voor het eerst weer hardliep, had ik op dinsdagavond de eerste droogtraining na 4 weken, terwijl op woensdagavond de skeelers na diezelfde periode weer werden ondergebonden. Op dinsdag was het meteen een pittige training. Bij station Lammenschans zouden we 4 series met 5 verschillende sprongen de trap op moeten doen, waarna we in Cronesteyn nog 20 minuten veldoefeningen zouden doen met als slot nog bochtstappen in de de elastieken.
Bij de oefeningen op de trappen, ik geef het grif toe, drukte ik me. Met veel fietskilometers in de benen leek het me niet verstandig om meteen voluit te gaan met deze explosieve sprongoefeningen. Bij de veldoefeningen gold dat ook voor de ganzenpas. De andere keren, dat ik die dit seizoen gedaan heb, kreeg ik last van het kraakbeen in mijn rechterknie. Daar had ik geen zin in. De rest van de oefeningen heb ik redelijk voluit meegedaan.
Het leukste moment van de avond kwam, toen we stonden te rekken bij de brug. Een kennis van onze trainer Pieter Smit kwam langs, terwijl Pieter op deze warme zomeravond wat dronk, en zei: "Pieter, dat kun je niet maken. Je beult die studenten af en staat zelf wat te drinken!" En dan te bedenken, dat de gemiddelde leeftijd van de trainingsgroep de 40 ruim gepasseerd is....
Het skeeleren onder leiding van Jens Postma ging meteen soepel. Ik had de slag meteen te pakken. Na het inrijden op de Bult gingen we pootje over oefenen op het ernaast gelegen industrieterrein. Een enigszins vreemde gewaarwording, daar je met skeeleren ook zonder pootje over vrij makkelijk de bocht kunt lopen. Maar daar je het met schaatsen vaak genoeg oefent, lukte het meteen goed.
De laatste oefening was een stukje heuvelop skeeleren op de Bult en daarna in de skihouding afdalen. Je maakt dan behoorlijke snelheid. Met alleen maar uitrijden kom je al zeker 500 meter ver, heeft deze 54-jarige student snel berekend.

Geen opmerkingen: