woensdag 12 augustus 2009

Een echte Jaap-training

Dinsdagavond kwam Jaap de Gorter de kleedkamer bij Swift binnen en begon meteen op Pieter Smit, de trainer, in te praten: "Pieter, vandaag doen we geen trappen. Ik heb last van mijn knieën, Andrea van haar achillespees en bovendien heb ik een motivatieprobleem." Pieter was even overdonderd, maar toonde zich als goede trainer flexibel genoeg om de training aan te passen. Het zou "een echte Jaap-training" worden.
Met de teruggekeerde vakantiegangers, waaronder Frank Damen, die de Mont Ventoux beklommen had, liepen we van De Bult naar Cronesteyn, waar we na het rekken begonnen met een blokje lopen: telkens halve minuut dribbelen met tussendoor een piramide van 15, 30, 45 en 60 seconden redelijk voluit. Het tweede blok betrof wat krachtoefeningen: de opstap: met één been op een bank in de schaatshouding doorzakken en je weer opdrukken, een redelijk zware oefening. Verder bestond dit blok uit schaatsbewegingen maken in de elastieken en buikspieroefeningen. Daar de horzels deze oefening kwamen verstoren, werd het al snel Bert Breed werd wreed: 4 horzels hebben de strijd niet overleefd.
Het laatste blok betrof gevarieerde veldoefeningen. Dribbelen rond het veld en dan oefeningen als opdrukken, roeien, hinkelen etc. Nu waren er 4 pubers op het veld, die net wat gevoetbald hadden, die ons aan gingen moedigen als we een van deze oefeningen uitvoerden. Uitgedaagd door ons met "Doe maar mee" kwamen de 3 meisjes en de jongen van een jaar of 13/14 meedoen, waardoor de gemiddelde leeftijd van de trainingsgroep op deze dinsdagavond met ideaal trainingsweer minstens 10 jaar daalde.
Na afloop voetbalden Jaap, Hans en ik een kort partijtje tegen de 4 pubers. We wonnen met 4-0. Maar dat was leuk voor de statistiek. Alleen al het partijtje voetbal aan het eind maakte het tot een echte Jaap-training!

Geen opmerkingen: