woensdag 10 maart 2010

Warmdraaien


Zondag was ik toch dieper gegaan, dan ik gedacht had. Met zere bovenbenen vertrok ik naar de Leidse IJshal. Hans Boers had afgebeld. Ook hij voelde zijn spieren flink. Zijn zoon Joy had, ondanks kramp, zijn eerste 10 km gelopen in 53 minuten, voor een debuut een heel accepabele tijd.
Het was behoorlijk druk op de baan. Veel vaste dinsdagavondschaatsers ontbraken, maar veel Uithofrijders kwamen er voor in de plaats. Voor ons was dat oppassen, want op een 400-meterbaan rijden de langzame schaatsers aan de buitenkant en op een 200-meterbaan is het juist andersom. Koos Zwaan maakte zodoende een flinke smak door toedoen van een "dwaalgast".
Zelf had ik besloten om rustig aan te doen en alleen op techniek te rijden. Met de handrem erop voelde ik de bovenbenen behoorlijk, maar gaandeweg werd het steeds minder. Wierd Wagenmakers ontbrak, maar Paula van Hoek, die normaliter op dinsdag op de Uithof schaatst, was halverwege de avond een ideale voorrijder om ruim 10 ronden op techniek te schaatsen. Paula is gezegend met een zeer goede techniek en het is zeer leerzaam om te proberen bij zulke schaatsers in de slag te rijden.
Het tweede uur waren de spieren lekker warmgedraaid en kwam ik pas echt goed los. Lange slagen, goede valbeweging, goed zijwaarts afzetten, kortom, het tweede uur ging stukken beter dan het eerste uur. Een diesel moet soms even warmdraaien.

Geen opmerkingen: