woensdag 3 maart 2010

Modelkind


Vanmiddag ben ik op kraamvisite geweest bij Nelina en Hans Houwaart. Zaterdag is hun dochter Loïse geboren.

Haar doopnamen zijn Cornelia Elisabeth, waarmee de te jong overleden vader van Nelina vernoemd is, Cornelis Pluimgraaff, in Katwijk beter bekend als Kees Pluimgraaff. Deze voetballer van Quick Boys was in 1956 de eerste Katwijker, die de Elfstedentocht heeft uitgereden. Hij had zich een jaar ouder voorgedaan, want hij was toen 17 en je moest 18 zijn om te mogen starten in Leeuwarden.
De dag ervoor was Edwin Minnee, de uitvinder van het woord "homoschaatsen", op kraamvisite geweest. Nu we het daar toch over hebben: op de voordeur zat een grote, roze strik. Dat kon maar 2 dingen betekenen: het is een meisje, of het is een homo...
Zelf had ik het met een paar collega's gisteren over de impact, die het voor de inmiddels puberende oudste zoons van Nelina en Hans moet hebben, nu ze een zusje gekregen hebben.
"Ach, dat went" zei ik.

"Het leeftijdsverschil tussen mij en mijn oudste broer is nog groter. Nu wil het toeval, dat ik 8 zussen boven mij heb, waarvan diverse zich opwierpen als een soort tweede moeder. Ze hebben van mij een modelkind willen maken."
Spontaan zeiden twee collega's van mij tegelijkertijd: "Nou, dat is dan niet gelukt!"

Snappen jullie dat nou?

1 opmerking:

anja zei

ja hoor daar snap ik alles van:)
leuk om een teken van leven te horen uit een ver verleden; leuk ook om je blog te lezen (niet alles gelezen hoor) en te ontdekken dat je zo'n supersporter bent. Rob was vroeger ook zo'n schaatsfanaat, maar hier ontbreekt natuurijs, en hij liep ook marathons, maar nu lenen we de benen van onze paarden; wel zo gemakkelijk. Ik weet niet hoe dat precies gaat met schoolbank.nl(net gisteren ontdekt)dus reageer ik hier. Je kunt het een en ander over mij lezen op schoolbank of kijk op mijn creatieve blog http://www.scrapitch.over-blog.com Je kunt er een commentaire achterlaten in het nederlands of de auteur contacteren (niet zichtbaar voor andere bezoekers)