woensdag 17 maart 2010

Aftellen

Het aftellen is begonnen. Vrijdag nog de fameuze Taartenwedstrijd, waar deze krasse knar ook aan mee doet, zondag de Run-Skate-Run

Dan zit het prachtige schaatsseizoen 2009-2010 er weer op.

Gisteren de laatste dinsdagavondtraining. Het was een vreemde avond. Meestal is het in maart vrij rustig. Veel vaste dinsdagavondrijders komen dan niet meer, maar het was toch behoorlijk druk met nieuwe, vrij onervaren schaatsers. Hopelijk krijgen zij de smaak ook te pakken en komen ze in oktober weer terug naar het altijd goede ijs aan de Vondellaan.
Zelf testte ik me met het oog op de Run-Skate-Run. Het schaatsen ging, ondanks dat ik de City-Pier-City nog in de benen had, ook het eerste uur lekker. Af en toe voelde je, dat je even gas terug moest nemen, maar technisch kon ik goed blijven rijden. Het eerste uur heb ik aan één stuk door geschaatst, maar er was nog iemand, die zich goed testte voor a.s. zondag: Mart Moraal. Ik denk, dat het team, waarin hij het schaatsen voor zijn rekening neemt, zeer hoge ogen gaat gooien bij de Run-Skate-Run. Sponsor Peter Witteman kan tevreden zijn.
Er volgen nog 81 officiële rondjes in de Leidse IJshal. Bij de Taartenwedstrijd 2 en 4 ronden en bij de Run-Skate-Run 75. Dat aftellen is dus duidelijk.
Direkt daarna kan ik gaan beginnen aan de voorbereiding van seizoen 2010-2011, waarin ik weer ben ingeloot voor de Elfstedentocht. Alleen is het nog niet duidelijk, hoeveel dagen we daarvoor moeten aftellen...

Geen opmerkingen: