woensdag 21 september 2011

Derde dinsdag in september


De derde dinsdag in september staat bol van allerhande tradities: Prinsjesdag, de rijtoer met de Gouden koets, de miljoenennota met traditiegetrouw veel bezuinigingen etc. Bij de IJVL hebben we ook een traditie op deze dag: de laatste droogtraining van het seizoen.
Terwijl het de hele dag bewolkt, maar droog was geweest, begon het te regenen op het moment, dat ik naar "De Bult" fietste. Het trainen op de schaatsplank leek de mist in te gaan. Provisorisch werden de planken in de kleedkamer neergelegd.
Hans Boers wilde graag een langere afstand lopen met het oog op de marathon van Amsterdam. Hij ligt goed op schema en wilde dit graag zo houden. Ik besloot met hem mee te lopen.
In de troonrede waarschuwde koningin Beatrix voor pijnlijke maatregelen. Welnu, dat klopte sneller, dan ze dacht. Het traplopen ging na de Dam tot Damloop nog niet bepaald van harte, dus bij het lopen voelde ik mijn bovenbenen in het begin behoorlijk.
In een marathontempo liepen we in de regen naar Cronesteyn. Hier liepen we langs de rand van dit mooie park.

Het werd gelukkig droog, terwijl wij naar Zoeterwoude liepen. Via het Molenpad gingen wij naar het industrieterrein van Zoeterwoude-Rijndijk. Het begon donker te worden, toen wij terug waren bij "de Bult" na 11 km marathontempo.
En nu komt het vreemde: waar ik in het begin last had van mijn bovenbenen, had ik de afvalzuren er kennelijk uitgelopen. Een hersteltraining is zo gek nog niet!
De schaatsplanken waren inmiddels opgeborgen in de container, dus we konden ons meteen gaan douchen.
De droogtraining en daarmee het zomerseizoen 2011 werd op een zeer gezellige wijze afgesloten op dezelfde locatie als vorig jaar. We hechten aan traditie op de derde dinsdag in september.

Geen opmerkingen: