dinsdag 27 september 2011

Full house

In mijn jeugdjaren hoorde ik het regelmatig, zeker in de tijd, toen ik barkeeper was bij "De Hobbit" in Nieuw-Vennep. Bij het pokeren is het een term, die zeer regelmatig valt: "Full house". Dit houdt in, dat je met 5 kaarten of pokerstenen drie keer iets gooit van het ene symbool en twee van het andere, bijvoorbeeld drie heren en twee vrouwen.

Vandaag is er bij ons op een andersoortige manier sprake van full house. Nadat we een jaar lang met zijn tweetjes ons huis bewoond hadden, was onze jongste dochter een maand geleden weer thuis komen wonen, daar ze als onderhuurster weer plaats moest maken voor de reislustige huurster. Wie een betaalbare kamer voor haar weet in of in de nabije omgeving van Amsterdam.....
En vandaag ben ik vanmiddag Siebe en Ana op wezen halen op Schiphol. In de trein keek Ana haar ogen uit in ons vlakke polderland. Het idee alleen al, dat je op 5 meter onder de zeespiegel kunt wonen!
Siebe wees Ana nog op de Calatrava-bruggen en wees op de Hoofdvaart, waar zijn vader in een grijs verleden had leren schaatsen.
Vanaf station de Vink wandelden we naar ons huis, waar gedurende de feestweek in Leiden sprake zal zijn van drie vrouwen en twee heren.

Geen opmerkingen: