zaterdag 17 september 2011

Streakers

In de jaren '70 was het een fenomeen, dat regelmatig de kop op stak: streakers. Naakte mannen, die sprintend in Adamskostuum een wedstrijd verstoorden. Vrouwen deden nauwelijks aan deze rage mee.
Ray Stevens wijdde er zelfs een liedje aan.

Tegenwoordig is het erg stil op dat front. Het ligt niet alleen aan de natte zomer, dat we er weinig meer van horen. Het was allang op zijn retour. Het nieuwtje was er kennelijk vanaf.

Het laatste wat van het fenomeen streaker is vernomen, blijkens deze foto van Soenar Chamid, is tijdens de Elfstedentocht van 1997.

Hij heeft kennelijk een koutje gevat....

4 opmerkingen:

skatehorse zei

Zaterdag 13.00 achter de PC? Heb je een rustdag? Ik ga morgen maar naar Thialf, het ijs weer eens proberen. PS Weet je dat je in de Nederlandse Adelskalenderen bent opgenomen. Google op "schaatsfeitjes"

Bert Breed zei

Ik heb inderdaad een rustdag. Morgen doe ik mee aan de Dam tot Damloop, en het was vandaag geen weer om te gaan skeeleren.

skatehorse zei

Dam tot Dam? Maar Bert er ligt ijs in Thialf, had jou wel in de trein en in Thialf verwacht. Vanmiddag gespot oa. leden van YVL, het district olv Dick v G. Het ijs gleed beter dan het spoorboekje van de NS, het was weer hommeles en dus druk op het spoor, dus recht op 1e klas reizen, niet gek na een ijstraining.

Bert Breed zei

Ik werk zo aan de conditie voor het schaatsseizoen 2011-2012, met hopelijk heel veel natuurijs!