zondag 25 september 2011

Kunstroute

De benen waren gisteren volledig verzuurd na de halve marathon van Katwijk. Mijn humeur was dat ook eventjes, toen ik thuis de brief van de oplichtersbende van Pretium Telecom openmaakte.
Maar je moet je niet te veel af laten leiden door zaken, die alleen maar negatieve energie opleveren.
's Avonds had ik een uiterst positief telefoontje: Siebe komt dinsdag samen met Ana!

Dan kan deze Spaanse schone meemaken, hoe in Leiden gevierd wordt, dat op 3 oktober 1574 de Sleutelstad bevrijd werd van de belegering door de Spanjaarden.

Die Wiedergutmachung heeft eventjes op zich laten wachten, maar Ana is van harte welkom.
Vandaag was het prachtig weer en nog wat warmer dan gisteren. Het was dan ook prachtig weer om een stuk te gaan skeeleren, maar mijn benen waren gewoon aan een rustdag toe. En dat kwam mooi uit, want er was zeer veel te doen in de Leidse binnenstad.
Na een bezoek aan de Leidse Studentenekklesia gingen Ada en ik een stukje van de Kunstroute doen. We begonnen bij de Hooglandse Kerkgracht. Hier exposeerde Jaap van Ek.

Daarna staken we over naar het Mierennesthofje, waar Annette van Houwelingen haar atelier heeft. Ik schaats en skeeler regelmatig met haar. Behalve beeldhouwwerk heeft ze veel kattentekeningen en een serie schilderijen over "balans". Voor een schaatser van wezenlijk belang!

Rustig kuierend kwamen we terecht bij de voormalige Gereformeerde ULO, met in de hal vermanende teksten voor ellendige zondaars. De ULO was inmiddels een atelier voor kunstenaars. Een van hen was Elbert Ploos van Amstel, die onder het pseudoniem Mikeleko kunstzinnige en grappige prentenboeken vervaardigd.

We begaven ons naar de Hooglandse kerk, waar een drietal koren optrad. We luisterden naar de eerste set van het Eurokoor. Helaas verwaaiden een paar nummers in de galm van deze Gothische kerk. Alleen "Bohemian Rhapsody" kwam hier volledig tot zijn recht.

We hadden met een dochter afgesproken om een ijsje te gaan eten. De keuze viel op een ijssalon aan de Breestraat, waar de dames een klein ijsje extra kregen. Pure discriminatie. Aan de gezellig drukke Nieuwe Rijn aten we de ijsjes op, terwijl de sloepen af en aan voeren.
Om een uur of 4 gingen we naar huis, waar ik te laat was, om Mark Cavendish wereldkampioen te zien worden.
Aan het eind van de middag ging ik nog even langs bij Haagweg 4, waar Mary Geradts exposeerde, met vooral grote zinken bloemen. Ook met Mary schaats en skeeler ik regelmatig.
Op weg naar huis zag ik bij het park in de Stevenshof een scooter rijden met daarop 2 jongens en 2 meisjes van een jaar of 16: ook een kunst!
Behalve wat fietsen en wandelen hadden mijn benen vandaag een rustdag gekregen. Dat gold gelukkig niet voor mijn ogen. Die heb ik flink de kost gegeven vandaag.

Geen opmerkingen: