dinsdag 20 september 2011

Grasstop


Bij het skeeleren is de grasstop een beproefd middel om plotseling te kunnen remmen. Vaak val je dan ook, maar dan val je vrij zacht. Zelf heb ik de grasstop nog maar 2 keer toe moeten passen.
Vanochtend fietste ik naar mijn werk, toen een jongen uit de hoogste klas van de basisschool plotseling van rechts naar links zwiepte over het fietspad. Ik ben er op bedacht, dat je bij de scholen in de Stevenshof alert moet rijden. Dat deed ik dus. Een paar honderd meter rij je wat langzamer en in dit geval ging ik aan de uiterste linkerkant van het fietspad rijden.
De jongen kwam echter ook helemaal naar links en kruiste mijn voorwiel op een meter afstand. Ik ging vol in de remmen. De jongen kwam plat in het gras tot stilstand.
Zijn spijkerbroek was achter zijn rem blijven hangen en hing aan flarden over zijn linkerdijbeen. Het stuur stond scheef en de wielen liepen aan, doordat er gras en modder tussen de remhandels was gekomen.
De schrik was groot, maar het was erger geweest, als hij op het fietspad terecht was gekomen. Nu viel de schade mee dankzij de grasstop.

Geen opmerkingen: