donderdag 29 september 2011

Wensenfonds

Een maand geleden vermeldde ik op dit blog de mogelijkheid om te stemmen op het Rabobank wensenfonds.
Gisterenavond hoorde ik na afloop van de laatste avond van de SIC in de kantine van de ijsbaan van Leiderdorp, dat het gelukt was: de Leidse ijshal was in de prijzen gevallen en kon 20 helmen voor het kinderschaatsen en een defibrilator aanschaffen. Hopelijk hoeft de AED nooit gebruikt te worden.
Vanmorgen heb ik eerst boodschappen gedaan, alvorens ik me naar de ijshal begaf om wederom te helpen met het opspuiten van de ijsvloer. Buiten was het ruim 20 graden, binnen hooguit 5 graden. Er was een man of 8 bezig om de ijshal gebruiksklaar te maken, ondanks het prachtige weer. Zonder dit vrijwilligerswerk zouden we vanaf morgen niet kunnen schaatsen.
Het eerste stukje is trouwens al geschaatst door Karel de Jong, die toch geen volledig rondje gereden had, daar er nog een paar man met brandslangen bezig was. Ja, en dan kan iemand natuurlijk per ongeluk jouw kant op spuiten. Ik heb, net als de andere spuitgasten, nu eenmaal 2 linkerhanden....
Tussen 10 en 12 hielp ik om weer 2 laagjes water op het spiegelgladde ijs met stalagmieten te leggen. Na de eerste ronde zaten we buiten om wat te drinken en ik viel met mijn neus in de boter: er was appeltaart bij.
Tijdens de pauze hoorde ik van Willem van Vliet, dat op zondag 18 december de volgende editie van de 1000 rondjes van Leiden verreden gaat worden. Mits Zorg & Zekerheid het evenement weer wil sponsoren. Die dag is bewust gekozen: het is tevens de openingsdag van het Glazen huis.

Waar we vorig jaar schaatsten voor het gehandicaptenschaatsen, zal de actie dit jaar in het teken staan van serious request.

Ik heb 18 december in mijn agenda omkringeld. Er is, na de 750 rondjes van vorig jaar, nog wat recht te zetten....

Geen opmerkingen: