zaterdag 29 oktober 2011

Porseleinzwam

Na op deze vrijwel windstille herfstdag boodschappen gedaan te hebben, heb ik op de fiets "Molen- en Merentocht" naar de pechvogel van gisteren gebracht. Monica kan veel minder sporten en heeft daardoor meer tijd om te lezen.
Na thuis gegeten te hebben, vertrok ik om kwart voor 2 naar station Voorschoten, waar ik samen met Hans Boers een blok van 8 kilometer ging lopen. Via de Papelaan liepen we naar "De Horsten". Het was behoorlijk druk in dit bos. Terecht, want door de vele herfsttinten was het een erg mooie loop.
Tussen de vele wandelaars waren we de enige hardlopers. Maar ook hardlopers hebben oog voor de mooie natuur. Zeker omdat dit voor Hans de eerste loop was na zijn eerste marathon. Genieten stond voorop.
Zo zagen we een fotograaf met een telelens liggend op de grond een foto maken van een witte paddestoel. Het bleek een porseleinzwam te zijn. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar de foto was redelijk vergelijkbaar met deze twee foto's, die ik van internet heb geplukt, o.a. van natuurfotograaf Victor Bos.


De vrouw van de fotograaf was alvast vooruit gewandeld en stond 500 meter verderop op een betonnen brug op de hobbyfotograaf te wachten. We konden haar geruststellen. "Operatie Porseleinzwam" was geslaagd.
Onze loop door het herfstbos was ook geslaagd. Via de Horstlaan en de Velostrada liepen we terug naar station Voorschoten. We hadden een paddestoel leren kennen, die we ons leven lang niet meer vergeten!

Geen opmerkingen: