zaterdag 8 oktober 2011

Balk

Bij gymnastiek, tegenwoordig meestal turnen genoemd, is één van de toestellen de balk. De eenvoudigste oefening is er eenvoudig overheen lopen zonder te vallen, maar je kunt er ook de koprol of de handstand op doen.

Dat laatste lieten Hans Boers en ik achterwege. Ik had afgelopen maandag mijn Nieuwjaarsduik al gehad en je moet niet overdrijven.
Wij moesten bij onze loop vanaf station Voorschoten over het stuk Velostrada naar de Horstlaan namelijk over een houten brug, die compleet gerenoveerd werd. Er stonden borden, dat het fietspad afgesloten was, maar daar trokken wij ons als hardlopers natuurlijk niets van aan. De hekken, die de brug afsloten, konden we eenvoudig passeren en voorzichtig voerden we onze oefening op de balk feilloos uit.

Nu ik het toch over Balk heb: bij de Elfstedentocht is het een van de mooiste plaatsen, die je passeert. Tevens is het de poort naar het mooiste deel van de Elfstedentocht: Gaasterland. In 1996 kreeg Balk bekendheid door de ijstransplantaties.

Hier hadden wij nog geen behoefte aan, want we konden de oefening op de balk en de brug tegelijk feilloos uitvoeren. Welke turner doet ons dat na: je op twee turntoestellen tegelijkertijd bewegen?
We verbaasden ons er trouwens over, dat de brug nu pas vervangen werd. Tijdens de aanleg van de Velostrada was dit stuk van het fietspad maandenlang afgesloten. Met een beetje planning....
Door de tunnel liepen we in marathontempo naar "de Horsten", waar we flink uit de kluiten gewassen paddenstoelen zagen. Laat ik me even aanpassen aan de hoofdbewoner van "de Horsten": het waren royale paddenstoelen!


Tussen de buien door liepen we in het prachtige bos, dat nog weinig herfsttinten vertoonde, nog een tijdje in het zonnetje, maar op de Papelaan hadden we toch weer een bui te pakken op deze wisselvallige najaarsdag.
Na 8 km lopen in marathontempo zat voor Hans de marathontraining er bijna op. Nog 2 loopjes van een km of 5, en hij is klaar voor de marathon van Amsterdam. Als ik hem zie lopen, dan heb ik er alle vertrouwen in, dat hij zijn eerste 42.195 meter uitloopt. Succes Hans!!!

Geen opmerkingen: