donderdag 13 oktober 2011

Vroege vogels

Op dinsdag- en donderdagochtend kunnen we dit seizoen in de Leidse IJshal om kwart over 8 het ijs al op. De afgelopen jaren kwam het regelmatig voor, dat er klassen het ijs op kwamen, terwijl de krasse knarren nog bezig waren. We zaten elkaar dan toch een beetje in de weg.

De oplossing was simpel: wij zouden eerder beginnen, zodat de scholen na de dweilpauze van kwart over 10 het ijs konden betreden.
Daar ik vorige week donderdag niet aanwezig kon zijn, moest ik vanmorgen natuurlijk het goede voorbeeld geven. Ik stond dan ook als eerste op het ijs en reed een minuut of 10 in mijn eentje over de spiegelgladde, harde ijsvloer.
Geleidelijk aan kwamen er steeds meer oude vertrouwde gezichten, zodat we om 10 over 9 met een man of 14 aan de klassieke piramide van 1, 2, 3, 4 en 5 km en dan weer terug begonnen. Tussendoor namen we iets te lange pauzes, zodat we om kwart over 10 bij lange na niet klaar waren.
Gelukkig voor ons stond er op deze prachtige, zonnige herfstdag geen klas na ons gepland, zodat we respijt kregen van de ijsmeester. Ik zal de tijd toch wat beter moeten plannen.

Want als ik het filmpje van vorige week bekijk, dan valt één ding op: hoe gedisciplineerd alles ging zonder mijn aanwezigheid.
Zou het dan toch aan mij liggen?

Geen opmerkingen: