woensdag 12 oktober 2011

Haperende Uithof

Op de site van de IJVL stond het te lezen: de Uithof was niet op de geplande datum geopend, doordat de harde wind ijs had weggeblazen. De trainingen van de IJVL gingen derhalve niet door.
Derhalve was het wat drukker in de Leidse IJshal dan normaal. Het duidelijkste beeld van de haperende Uithof, voor het derde seizoen op rij alweer, was een schaatser in het oranje pak van HVHW, de Hardrij Vereniging Den Haag Westland.
Bij het betreden van de IJshal kwam ik Corrin Duivenvoorden met zijn zoons Scott en Roy. We wensten elkaar een goed schaatsseizoen tegen. Ik voegde 5 minuten later de daad bij het woord. Het schaatsen ging technisch goed, ook de bochten. Ik reed een uur lang mee in het treintje met Martien Wijnands op kop, waarbij ik tussendoor af en toe het stokje van hem over nam.
De bochten liepen ook goed, al moet ik erg oppassen bij het versnellen. Dan steekt de neiging om de bochten af te raffelen toch weer de kop op. In ieder geval heb ik iets, waar ik me dit seizoen op ga concentreren.
Ondertussen waren er ongetwijfeld veel mensen, die keken naar Zweden-Nederland. De eerste nederlaag van Oranje sinds de finale van het Wereldkampioenschap tegen Spanje. Maar op sportief gebied heeft Zweden echter iets veel beters te bieden!

Geen opmerkingen: