woensdag 29 april 2015

De nieuwe Klip

In de ruim 35 jaar die ik woonachtig ben in Leiden, ben ik aardig wat keren "de Klip" op of af gegaan: fietsend of hardlopend en een heel enkele keer wandelend. Al die jaren was er het vertrouwde beeld: twee smalle stroken asfalt, gescheiden door een strook gras als middenberm. Over deze smalle stroken moesten wielrenners, fietsers, hardlopers en wandelaars zich een weg naar boven banen, wat redelijk veilig was. Dit kon niet gezegd worden van de afdaling, daar hierbij de snelheidsverschillen wel erg uiteen gingen lopen.

Vanmorgen moest ik op weg naar mijn werk even wat afgeven op de school van mijn vrouw. Een mooie gelegenheid om eens een andere route te nemen. Zodoende fietste ik over de Velostrada en de Papenlaan naar het centrum van Wassenaar, waarna ik de heringerichte Klip beklom. Het fietspad was behoorlijk verbreed. Een middenstreep moet het klimmend en dalend verkeer uit elkaar houden.
Een grote verbetering is ook het voetpad, dat aan de zuidzijde naast het brede fietspad is aangelegd. Als Hollanders mogen we graag mopperen op onze overheid, maar als iets goed gedaan is, mag dat ook gezegd worden. Derhalve mijn complimenten voor de nieuwe Klip!

Geen opmerkingen: