zaterdag 11 april 2015

Granary Square

Om een uur of 7 werden we wakker. Er was op deze Tweede Paasdag meer verkeer op de weg dan de dag ervoor. Na de warme douche zochten we onze spullen bij elkaar voor het vertrek richting London.
Nu wil het toeval, dat ik exact 42 jaar eerder ook naar London ging, toen met de 4e klas van de HAVO van Pedagogische Academie "De la Salle". Mijn neef Frank was die nacht geboren, dus ik kwam zeer vroeg op kraamvisite.
Op 6 april 1973 staken we over met de hovercraft van Calais naar Ramsgate. Een paar dagen ervoor was er een fikse storm over het Noordzeegebied getrokken en de zee was nog niet tot rust gekomen. Zodoende werden diverse klasgenoten, waaronder mijn buurvrouw Gieny van Lierop, behoorlijk zeeziek. Zelf beschik ik over een ijzeren maag en had ik nergens last van.

Om 8 uur zaten we aan tafel, een uur later zaten we in de auto naar Purley, waarbij we onderweg diverse stukken zagen, waar we gewandeld hadden. In Purley deden we inkopen in een Tesco XL en na een klein ommetje over Brighton Road namen we op het station afscheid van Siebe en Ana.
We hadden de trein naar East Croydon, waar we overstapten op de trein naar London St. Pancras. Door een zee van huizen reden we naar the Thames toe. Bij St. Pancras stapten we uit.

In het zonnetje zaten we op het plein tussen St. Pancras en King's Cross. Ada haalde koffie en warme chocolademelk. De beker chocolademelk stond niet al te stevig en viel om, zodat er nog maar een paar slokken resteerden.

We wandelden naar Granary Square, waar in een oud graanpakhuis de Londense kunstacademie gehuisvest was alsmede wat horecavoorzieningen.Ervoor was een fontein, die computergestuurd telkens kleine straaltjes water omhoog spoot op wisselende plekken.Voor kleine kinderen was het een ideale waterspeeltuin op deze vrij warme dag.

We wandelden terug naar St. Pancras, waar we door de pascontrole gingen zonder de tassen te hoeven openen. Ada las verder in "Dit kan niet waar zijn", terwijl ik het dagboek bijwerkte.
De treinreis naar Brussel verlep probleemloos, net als de reis naar Antwerpen. Hier moesten we overstappen naar station Noorderkempen, waar de bus ons naar Breda zou brengen.

Vanaf hier hadden we de trein naar Den Haag CS.

Om kwart voor 9 waren we thuis na een heerlijk Paasweekeinde in Surrey.

Geen opmerkingen: