maandag 27 april 2015

In geuren en kleuren

Als je zaterdag en zondag de hele dag in touw bent geweest, dan is een vrije Koningsdag meer dan welkom. De laatste vaat van gisterenavond moest nog gedaan worden, de w.c.'s schoongemaakt en nog wat andere kleine klussen, voordat we om half 1 op de fiets konden stappen voor een ritje naar het prachtige bollenveld van mijn oudste broer.


Mijn vrouw en ik fietsen vrijwel dezelfde weg er naartoe als die ik gisteren gefietst had, toen ik op weg was naar mijn derde 30-kilometerloop.

Er stond een stevige tegenwind, maar dat hield in, dat we op de terugweg de wind in de rug zouden hebben. Onderweg genoten we van de geuren en de kleuren van de bollenvelden.


Om een uur of 2 trapten we via de Leidsevaart naar Katwijk aan den Rijn en vandaar naar onze volkstuin, waar we meer onkruid dan groenten aantroffen.

Terwijl Ada zich met de subtielere tuinklussen bezighield, lag er voor mij een schone taak op mijn niveau te wachten: schoffelen. Dat had ik in mijn jeugdjaren met enige regelmaat gedaan als ik bij DIOS als verdediger stond opgesteld. Ik had dus enige ervaring.

Net als met het over de bal heen maaien trouwens, maar dit terzijde. Maar maaien is ook een vaardigheid, die in de tuin goed van pas komt!

Na ruim 2 uur in het Oranjezonnetje op de tuin te hebben gewerkt, reden we op huis aan, waar de kilometerteller aangaf, dat we 47 kilometer hadden afgelegd.
Willem-Alexander wilde graag een Koningsdag nieuwe stijl. Nou, daar hebben we aan voldaan. Die van ons was er eentje in geuren en kleuren.

Geen opmerkingen: