donderdag 15 februari 2024

2 beschuit en 3 stuks fruit

Mijn vrouw en ik waren van plan om dinsdagavond naar een lezing over de Waddenzee en dan met name de Halligen te gaan in de bibliotheek van de Stevenshof.


Nu werd mijn vrouw 's ochtends grieperig wakker, dus ik zou alleen gaan. Terug van het schaatsen met de "Krasse knarren" in IJshal De Vliet werd ik gaandeweg de dag steeds rilleriger. Ik had lichte koorts. Ik ging even op de bank liggen en was zo vertrokken.
's Avonds nam ik een kleinere portie warm eten, waarna ik om 8 uur naar bed ging. Een nachtrust van meer dan 10 uur is vrij uitzonderlijk, maar mijn lijf had dit kennelijk nodig.
Bij het ontbijt had ik geen trek. Ik nam een beschuit met honing en een sinaasappel. Tussen de middag nam ik een halve banaan en bij het avondeten een beschuit met honing en een mandarijn.
Nu kennen jullie mij natuurlijk als een voorbeeldig persoon en op de eerste dag van de vastentijd gaf ik hier wederom vorm aan.

Of het zonder griep ook op deze voorbeeldige wijze gelukt zou zijn, waag ik te betwijfelen. De komende dagen heb ik het schaatsen geschrapt en ook het hardlopen zaterdag. Met verkoudheid kun je sporten, met griep niet. Je kunt meer kapotmaken in je lichaam dan je in maanden kunt bijtrainen. Al met al ligt mijn voorbereiding op de wintertriatlon wederom overhoop.
Maar elk nadeel heb zijn voordeel. Het dieet van 2 beschuit en 3 stuks fruit zorgde ervoor, dat ik in één dag ruim anderhalve lichter was: van 69,2 naar 67,5.

En vrijwel de hele dag regen maakte het dagje binnen blijven wat draaglijker.

Geen opmerkingen: